feb
7

Egy igen kényes szituáció, amikor a főnököd este 9-kor már bőven a munkaidő után, a szabadságodon vagy a vasárnapi, családi körben elfogyasztandó leves kanalazása közben keres telefonon egy sürgősnek vélt feladattal.

Mit lehet, illetve mit illik ilyenkor tenni?

Először is a főnök is ember, neki is van magánélete és biztos, hogy nem szivatásból hív egy számodra éppen alkalmatlan időpontban. Ezt fontos tisztáznod magadban, még mielőtt felvennéd a telefont. Mert az ugye egyértelmű, hogy felveszed vagy ha tényleg nagyon alkalmatlan, akkor később visszahívod.

Persze nem kell vele bájcsevegni! A korrekt, gyors és egyenes válaszokkal sokkal hamarabb a végére értek a beszélgetésnek, így jól jár ő is, hisz megkapja amit akar, és jól jársz te is, mert hamarabb szabadulsz. Azért finoman érdemes a hangoddal éreztetni, hogy ez neked nem a legjobb időpont a munkaköri feladatok ellátására. Ebből ő is érzi, hogy szívességet teszel neki és hidd el, hogy később emlékezni fog rá, vagy valamilyen módon meghálálja.

Ha valamiért esetleg ez a viselkedés idővel mégis a főnököd szokásává válna, az egyik következő, négyszemközti beszélgetésetek alkalmával mindenképpen említsd meg neki. Nyugodtan mondd el, hogy mint mindenki a szabadidődet szívesebben töltöd a családod, barátaid körében és mivel az ilyen pillanatokból kevés van, kedves gesztusnak vennéd, ha munkaidőn kívül ritkábban keresne meg a feladatokkal. Ő is be fogja látni, hogy egy-egy gyors válaszon túl, érdemi eredményekkel úgyis csak bent a munkahelyeden fogsz tudni szolgálni.

Olyan ez mint a párkapcsolat: a lényeg a kommunikáció, hogy mindenki tisztában legyen a másik gondolataival, érzéseivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://afonokisember.blog.hu/api/trackback/id/tr1001736195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.08. 11:20:40

igen nagy tevedest szeretnek eloszlatni: nem, nem egyertelmu, hogy felveszem. ha annyira akar valamit, kuldjon sms-t/hangpostat, es eldontom, hogy reagalok-e ra, vagy sem.

A szivessegrol annyit, hogy a legritkabb esetben "halalja meg", inkabb raszokik, ha rajon, h. barmikor hiv, felveszed.
süti beállítások módosítása