feb
14

Lényegtelen, hogy a ranglétra hányadik fokán állsz éppen, szinte biztos, hogy az elvégzendő feladatok magabiztosan föléd törnyosulnak. Tanulva a munkatársak és saját szokásaimból, az a tapasztalatom hogy egy előre megtervezett heti időbeosztás és néhány időgazdálkodási tanács alkalmazása sokat segíthet abban, hogy kevésbé ússzunk el munkáinkkal, illetve hogy akár magunkra akár a családunkra egy kicsivel több időt tudjunk fordítani.

Hidd el, a következőket a főnököd is imádni fogja, ha még nem vált a szokásáva!

Aktív ebéd idő

A csapatból valakivel megbeszélni valód van, készülnöd kellene egy másnapi beszédre? Az hogy ebédelni megyünk, nem jelenti azt hogy kikapcsoljuk az agyunkat és csak bambán bámulunk. Bizony ilyenkor is ki tudod aknázni a produktivitásodat! Egyszerűen kérd meg a munkatársadat, hogy ebéd közben beszéljétek át a munkával kapcsolatos részleteket. Ha pedig éppen egyedül fogyasztod el az ebédedet, vigyél magaddal jegyzetfüzetet, feljegyzéseket írni, összefoglalni a gondolataidat. Egy nem megszokott közeg, némi munka az agynak és olykor így születnek a legkiválóbb ötletek.

Kapcsold ki a televíziót!

Persze a legjobb, ha be se kapcsolod! Az értelmesen eltölthető szabadidőd legnagyobb ellensége a televízió. Te is tudod, mindenki tudja, mégis órák hosszat bámuljuk naponta.

Ahogy Gary Vaynerchuck mondja: Stop watching f*cking Lost!

Aludj egy órával kevesebbet!

Egy felnőttnek 7-8 óránál több alvásra nincs szüksége. Rengeteg ismerősöm van, akik ezt nem hiszik el és aztán a munkahelyükön az egész délelőttöt azzal töltik, hogy kitalálják miért olyan fáradtak 9-10 óra alvás után is. A válasz az, hogy túlaludták magukat.

Mindnekinek megvan az egyéni biológiai ritmusa, ami elég ahhoz, hogy kipihenje magát és regenerálódjon. Találd meg a saját ideális alvásidődet. Hidd el, azon túl már minden csak lustálkodás!

Utazni élvezet

Napi fél, de akár egy órát is azzal töltesz, hogy ingázol az otthonod és a munkahelyed között? Mi sem könnyebb mint ezt az időd kihasználni arra, hogy tervezz, ötletelj, olvass egy szakmai könyvet a BKV-n vagyvalamilyen oktatóanyagot hallgass az autódban.

Számomra a nap kiemelkedő pillanata, amikor felülök a villamosra és tudom, hogy van 30 percem, amit a frissen vásárolt szakmai könyvem olvasásának szentelhetek.Kikapcsolódás és önképzés egyszerre.

 

A fenti javaslatok csak kiragadott példák, amelyek igazán azoknak tudnak segíteni, akik úgy érzik, hogy sosincs idejük semmire, de belül folyamatosan azt mondogatják: milyen jó lenne, ha csak még egy órám lenne, amit értelmesen eltölthetnék!

Hát most adtam pár tippet! ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://afonokisember.blog.hu/api/trackback/id/tr881758647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása